O Huawei

Huawei je v svetu priznana in uveljavljena blagovna znamka z več kot dvajset letno tradicijo.

Glavni in najbolj prepoznavni produkt so prenosni Wi-FiLTE in USB modemi, katerih tržni delež po prodaji v svetovnem merilu predstavlja več kot 60%.

V zadnji četrtini leta 2013 se je podjetje usmerilo v proizvodnjo pametnih mobilnih telefonovusb modemov in storitev v oblaku, bazne postaje za mobilne operaterje pa so gonilo in glavni produkt podjetja, saj so vodilni v LTE tehnologiji.

Z vstopom na trg mobilne telefonije, je svoj delež na trgu začela sunkovito zviševati in ob koncu leta 2017 znašel na 2. mestu po prodaji pametnih mobilnih telefonov v Svetu.

Huawei je mednarodno podjetje s sedežem v Shenzenu na Kitajskem, ki pa ima svoje razvojne centre raztresene po vsem svetu – 16 centrov za raziskave in razvoj je lociranih v ZDA, Nemčiji, Švedski, Rusiji, Indiji in Kitajski. Vseh šestnajst razvojnih centrov razvija opremo, ki jo najdete v vsakem mobilnem telefonu Huawei – razvijajo in izdelujejo celo lastne procesorje in baterije, ki veljajo med najbolj naprednimi v branži.

V Huawei je svoje razvojne centre usmeril v razvijanje novih tehnologij, ki premikajo meje tudi pri razvijanju pametnih urtablic in vseh vrst dodatkov, ki s svojim dizajnom napovedujejo nove trende v zabavni elektroniki.

Svojo podporo aktivnemu življenjskemu slogu izkazuje tudi s sponzorstvi v športu, med drugim tudi največjih nogometnih klubov kot so ArsenalGalatasarayAtletico Madrid, , PSG – Paris Saint-Germain, Benfica in mnogi drugi.